снимка: БулфотоПлатфотмата  беше отворена в 17:00 часа, но първият възможен час

...
снимка: БулфотоПлатфотмата  беше отворена в 17:00 часа, но първият възможен час
Коментари Харесай

Хиляди се записаха за ваксина през електронния регистър само за минути

снимка: Булфото

Платфотмата  беше отворена в 17:00 часа, само че първият вероятен час е на 11 март.

Електронният указател на уеб страницата his.bg - абревиатура на британски език за " здравно-информационна система " набра доста гости от първите си минути.

Само за час над 7000 души са се записали са ваксина през новата електронна система, заяви здравното министерство. Тя започва в 17 ч. в четвъртък. Чрез нея може да се резервира час за имунизация в някой от центровете, само че не и в при персоналните лекари.

Заради многото искащи системата може изпитва усложнения в работата, споделят от здравното министерство. Часовете в нея са през 10 минути, защото е изчислено, че толкоз време е нужно за слагане на ваксина.

„ Всички жители, които са получили първа игла, ще получат служебна регистрация в системата. В случай, че са показали мобилен телефон или имейл, те ще получат уведомление на коя дата са записани ”, изясни изпълнителният шеф на „ Информационно обслужване ” Ивайло Филипов, компанията, която сътвори системата.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР